Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Oproep tot het indienen van kandidaturen voor de verfraaiing van meerdere Sibelga-elektrische kasten.

Oproep tot het indienen van kandidaturen voor de verfraaiing van meerdere Sibelga-elektrische kasten.

Op initiatief van de Schepen van Openbare Werken lanceert de gemeente Sint-Jans-Molenbeek een oproep voor aan onafhankelijke tekenaars & schilders, straatkunstenaars, kunstscholen of kunstenaarsverenigingen/collectieven om de Sibelga-elektrische kasten van de gemeente te verfraaien.

Deze oproep heeft tot doel de inwoners de mogelijkheid te bieden zich de elektriciteitskasten die zich op straat bevinden op een artistieke manier toe te eigenen en de openbare ruimte op te fleuren.

Het totale beschikbare budget voor deze oproep bedraagt 13.000,00€.

 

Inleverdatum voor kandidaturen:

7 december 2020.

Het aanvraagdossier moet het bijgevoegde formulier bevatten, naar behoren ingevuld, met een korte intentieverklaring, geïllustreerd met voorbeelden van eerdere artistieke werken (maximaal 4 pagina's A4-formaat).

Plaats van het project :

het hele grondgebied van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, de precieze elektrische kasten worden samen met het gemeentebestuur en volgens de verzoeken van de inwoners bepaald.

Periode :

de artistieke werken moeten worden uitgevoerd in de loop van het jaar 2021.

Artistieke benadering: 

De kunstenaar of het kunstenaarscollectief zal minstens één keer de bewoners, die een ingreep op een elektriciteitkast in hun straat hebben gevraagd, moeten ontmoeten, om zoveel mogelijk rekening te houden met hun wensen en verlangens en deze te integreren in de artistieke productie ervan.

De inhoud van de kandidatuur moet blijk geven van communicatie-animatievaardigheden en van een artistiek vermogen om zich aan te passen aan de verschillende thema's die voortkomen uit de verzoeken van de inwoners.  Elke ervaring in participatieve creatieve processen is een pluspunt.

Aandachtspunten :

De kunstenaar of het kunstenaarscollectief mag enkel werken op de buitenmuren van de Sibelga-kasten en mag de identificatieplaatjes van de Sibelga-kasten, die zichtbaar moeten blijven, niet verplaatsen, beschadigen, verbergen of gebruiken. De kunstenaar of het kunstenaarscollectief mag op geen enkele manier een object in de kast brengen en de sloten moeten beschermd worden tegen elk product dat de werking ervan zou kunnen schaden. Ten slotte mag het gebruik van de kast als creatieve ruimte in de regel niet leiden tot een vermindering van het toegangs- en gebruiksgemak voor Sibelga.

Stuur uw aanvraag uiterlijk op 7 december om middernacht naar : obadiou@molenbeek.irisnet.be.

U ontvangt dan een ontvangstbevestiging.

Een jury bestaande uit leden van de Departement Infrastructuur en Stedelijke Ontwikkeling en de Schepen van Openbare Werken zal tijdig een advies uitbrengen aan het Gemeentecollege, dat de kunstenaar of groep van kunstenaars zal selecteren om het project uit te voeren.

Document acties