Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Vanaf 1 september 2017 zullen de plastic wegwerpzakken overal in Brussel verboden zijn.

Vanaf 1 september 2017 zullen de plastic wegwerpzakken overal in Brussel verboden zijn.

Dit verbod betreft alle plastic zakken aan kassa voor eenmalig gebruik, bestemd om aankopen te vervoeren. De zeer lichte zakken, bestemd voor de verpakking van fruit en groenten verkocht in bulk zullen nog toegelaten zijn tot 1 september 2018.

Zo zullen ook de Molenbeekse handelaars, zoals alle anderen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, op zoek moeten gaan van alternatieven.

Op initiatief van de Schepen van Handel, Ahmed El Khannouss, de Schepen van Duurzame Ontwikkeling, Annalisa Gadaleta, en de Schepen van Sociale Samenhang en Interculturele Dialoog, Sarah Turine, heeft de Gemeente Sint-Jans-Molenbeek de begeleiding ondernomen van de handelaars om ze aan te moedigen voor het gebruik van herbruikbare tassen.

Zo zet de Gemeente herbruikbare tassen ter beschikking van de groentetelers. Laten we niet vergeten dat deze wegwerpzakken, niet stevig en rijk aan grondstoffen, meestal hun leven beëindigen als vervuilers van de straten van de stad... Als ze tenminste niet in de natuur of in oceanen terechtkomen!
 

I like Molenbeek: video

Document acties