Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Aïd El Kebir – Modulair slachthuis van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

Aïd El Kebir – Modulair slachthuis van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest

 

Ter gelegenheid van het offerfeest dat gevierd wordt door de Moslim gemeenschap, organiseert het Brussels Hoofdstedelijk Gewest dit jaar een modulaire slachtplaats. Deze dienstverlening is toegankelijk voor alle inwoners van het Brussels Gewest en vervangt de tijdelijke slachtplaatsen die in het verleden werden georganiseerd door de gemeenten.

De inwoners van Sint-Jans-Molenbeek en de buurgemeenten moeten zich wel via de gemeente Sint-Jans-Molenbeek inschrijven.

Er zijn 800 plaatsen gereserveerd voor de zone Sint-Jans-Molenbeek, Jette, Koekelberg, St-Agatha-Berchem en Ganshoren.

Er zal gedurende 3 dagen worden geslacht. De eerste 265 families die zich inschrijven zullen op de eerste dag van Aïd El Kebir kunnen slachten, de volgende 265 gezinnen de dag nadien, en de laatste 265 gezinnen op de derde dag.
De slachtplaats is niet toegankelijk voor het publiek. Nadat het dier ritueel (zonder verdoving) geslacht is , zal het karkas naar Molenbeek worden overgebracht waar u het kan afhalen.


Hoe kan u zich inschrijven?

U komt naar het gemeentehuis van Sint-Jans-Molenbeek op één van de volgende dagen:

  • Dinsdag 16/08/16: 8u - 16u00
  • Woensdag 17/08/16: 8u - 12u00
  • Dinsdag 6/09/16: 8u - 16u00
  • Woensdag 7/09/16: 8u - 12u00


Plaats: Graaf van Vlaanderenstraat 20 – 1080 Brussel    
Prijs: 20 EUR, te betalen enkel met Bancontact


Identiteitskaart meenemen! Er wordt 1 plaats voorzien per persoon op basis van zijn/haar identiteitskaart. U kan enkel uzelf inschrijven. Inschrijvingen namens anderen worden niet aanvaard. . Gelieve uw erkenningsnummer als private slachter mee te brengen als u de vorige jaren al ingeschreven was.


Keuze van het schaap

U krijgt van ons de contactgegevens van ITC die het slachthuis organiseert. Er zijn 2 mogelijkheden:

  • u kiest een schaap bij ITC, zij zorgen voor het transport naar het slachthuis
  • u kiest een schaap bij een veeteler en bezorgt zijn gegevens aan ITC, die het transport van het schaap naar het slachthuis zal coördineren

U mag in geen enkel geval een levend schaap vervoeren, en mag het dus niet zelf naar het slachthuis vervoeren. Hierop zal nauwlettend worden toegezien door de politie. Enkel professionele veehandelaars zullen transport mogen organiseren naar de slachtplaats. Het slachthuis is niet toegankelijk voor het publiek, u zal in geen enkel geval toegang krijgen tot het slachthuis.


Afhalen van het geslachte dier

Bij de inschrijving zullen wij u meedelen waar, wanneer (dag 1, 2 of 3) en om hoe laat u het geslachte schaap kan afhalen. Op deze plaats zullen wij een wachtzaal organiseren, waar u en uw gezin welkom zijn. In samenwerking met de moskeeën van Molenbeek zullen wij er thee, hapjes en kinderanimatie voorzien.

De rituele slachting is thuis verboden.
Reglementering: www.favv-afsca.be

Het gemeentebestuur van Sint-Jans-Molenbeek wenst u een aangenaam Aïd el Kebir feest toe!

Document acties