Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Participatieve sessies om wilde planten en vlinders op de begraafplaats van Molenbeek !

Participatieve sessies om wilde planten en vlinders op de begraafplaats van Molenbeek !

     Foto : Valérie Vanparys

Kom samen met ons de wilde planten en vlinders observeren op de begraafplaats van Molenbeek!

De begraafplaats van Molenbeek is bezig met het ontwikkelen van een ecologische aanpak, met als doel om meer gastvrij te worden voor zowel bezoekers als voor de biodiversiteit. Om de impact van deze aanpak op de biodiversiteit te beoordelen, voeren we een inventaris uit van wilde planten en vlinders met behulp van een participatieve tellingsmethode.

Deze methode, die voor iedereen toegankelijk is, maakt het gemakkelijk om wetenschappelijke informatie te verzamelen. Het is ook een kans om vertrouwd te raken met wetenschappelijke methoden en de planten en vlinders op onze begraafplaats te ontdekken.

Na een eerste sessie in juni, een tweede sessie vindt plaats op woensdag 23/08 om 13.30 uur.

 

Met de steun van Leefmilieu Brussel en de medefinanciering van de Gemeente Sint-Jans-Molenbeek

Op initiatief van Burgemeester Catherine Moureaux en Schepen van Leefmilieu Abdellah Achaoui, met de steun van het Schepencollege van Sint-Jans-Molenbeek.

Praktische informatie

Afspraak op 23/08 om 13.30 uur. aan de ingang van de begraafplaats (Gentsesteenweg 539)

 

Document acties