Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Hulde aan de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart

Hulde aan de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart

 

De Molenbekenaars brengen hulde aan de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart

Een jaar na de aanslagen die de luchthaven van Zaventem en het station Maalbeek hebben getroffen zal op woensdag 22 maart, in het heel land, hulde gebracht worden aan de slachtoffers.

We weten dat de bevolking van de Gemeente Sint-Jans-Molenbeek in het bijzonder door deze gebeurtenissen werd getroffen.

Daarom hebben haar inwoners erop gestaan om zich ter gelegenheid van deze verjaardag te mobiliseren, met de medewerking van de gemeentelijke overheden, de scholen en verschillende verenigingen actief op het grondgebied van de gemeente. Er worden verschillende manifestaties georganiseerd, onder het dubbele teken van overpeinzing en hoop in een vredelievend wereld.

De huldendag begint vanaf 9:30 uur op de Gemeenteplaats, waar 300 leerlingen van de lage scholen aanwezig zullen zijn in het kader van het project "Trommels voor de Vrede". Deze vindt gewoonlijk elk jaar op 21 maart plaats ter gelegenheid van de werelddag "kinderjaar-poëzie". Uitzonderlijk wordt  deze gebeurtenis  één dag vervroegd, teneinde de scholieren toe te laten om de vrede op hun manier te vieren aan de voet van de “Vlam van de Hoop”, het kunstwerk dat door de artiest Moustapha Zoufri werd gemaakt ter ere aan de slachtoffers van Parijs en Brussel.

Om 14:00 uur, na een moment van stilte dat door de bevolking in het centrum van de gemeente wordt gehouden tegenover de Sint-Jan-de-Doperkerk en op de Gemeenteplaats, zullen de Molenbekenaren verzocht worden om zich naar het centrum van Brussel te verplaatsen naar het Beursplein, waar de nationale plechtigheid van hulde aan de slachtoffers is voorzien. Zij zullen rond 15:00 uur in stoet vertrekken vanaf verschillende plaatsen van de gemeente en een uur later samenkomen op de plaats van de grootste burgerherdenking die in het land ter gelegenheid van deze verjaardag wordt georganiseerd.

Uiteindelijk is er 's avonds een interreligieus concert voorzien vanaf 20:00 uur in de Sint Jan-de-Doper kerk van Sint-Jans-Molenbeek. Georganiseerd door de vzw "De Foyer" zal het publiek naar vier stemgroepen van verschillende filosofische, culturele en religieuze stromen kunnen luisteren. Op het programma, het kwartet "Voces Desuper", de marokkaanse soufivorming "Al Wassîla" en de koorzangeressen van de groepen "Rayan" en "Voci di Molenbeek", respectievelijk samengesteld uit vrouwen van het buurthuis "Centrum West" en het "Huis van de Vrouwen" van Sint-Jans-Molenbeek.

Document acties