Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Deze zomer maken we het gezellig in de straat!

Deze zomer maken we het gezellig in de straat!

Beste buurtbewoners,

In deze coronatijden hopen we dat u en uw naasten het goed maken. We wensen u veel moed toe om deze bijzonder zware periode door te komen.Deze zomer zullen velen van ons in de gemeente blijven. Daarom willen we van de straat een nieuwe horizon maken. Een extra ruimte om buiten te spelen en elkaar in alle veiligheid te ontmoeten.

Een speelstraat is een voor motorvoertuigen afgesloten straat waar kinderen vrij kunnen spelen over de volledige breedte van de straat. Enkel bestuurders die in de straat wonen of er hun garage hebben, mogen er rijden en parkeren. Bovendien is alleen stapvoets verkeer toegestaan.

Spelende mensen worden als voetgangers beschouwd. Ze hebben voorrang, ook op fietsers. De bestuurders van voertuigen moeten extra voorzichtig zijn in aanwezigheid van kinderen. De straat wordt immers een grote speelruimte om te fietsen, te dansen, touwtje te springen, een krijttekening te maken enz. Volwassenen kunnen natuurlijk van de gelegenheid gebruikmaken om kennis te maken of een praatje te slaan met de buren. Ouders die dit lezen herinneren we er graag nog eens aan dat zij volledig verantwoordelijk blijven voor hun kinderen.

De speelstraat is een mooie gelegenheid om uw straat eens vanuit een andere invalshoek te bekijken en het gezellig te maken in de wijk. We hopen dat u dit initiatief, net als wij, zal weten te smaken.

 

Lijst met straten (maandag tot en met zondag)
 

 

 

Document acties