Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Het Marie-Josépark krijgt een verjongingskuur

Het Marie-Josépark krijgt een verjongingskuur

 

Het Marie-Josépark is bijna 100 jaar oud. Het strekt zich uit over een oppervlakte van 6 hectare waar grasperken, dreven en bosmassieven elkaar afwisselen. Het park had een diepgaande opfrisbeurt nodig en heeft onlangs genoten van een mooie verjongingskuur.


Beliris, die onlangs de renovatiewerken van het park van het Karreveldkasteel verwezenlijkt heeft, nam deze werf ook voor zijn rekening wat betreft de herinrichting van wegen, installatie van afsluitingen, stabilisering van bermen en renovatie van bankjes en vuilnisbakken. De vijvers doen dienst als natuurlijke stormbekken en kregen een droogreiniging. De hoge oevers en de uitloop van de waterval werden hersteld. Er werden ook drijvende ventilatoren geïnstalleerd om het water van zuurstof te voorzien. Zeer belangrijk voor de veiligheid van de kinderen: er staan leuningen rondom de vijvers.

Er werd eveneens bijzondere aandacht besteed aan het dagcentrum van het OCMW: er werd een heel nieuw terras aangelegd, net naast de petanquebaan, voor de bejaarde personen.

Het park zou tenslotte niet helemaal geslaagd zijn zonder de twee prachtige speelpleinen. Één ervan staat in het midden van het park en is bedoeld voor kinderen, die er genieten van een piratenschip en diervormige spelletjes. Het andere bevindt zich aan de bovenkant van het park, is meer bestemd voor groteren en uitgerust met een weide voor balspelen en klimelementen.

Met de komst van de zon, moet men echt profiteren van het Marie-Josépark, ingehuldigd op woensdag 4 mei door burgemeester Françoise Schepmans en schepen van Leefmilieu, Annalisa Gadaleta. U kunt de video van de inhuldiging bekijken op de facebookpagina "I like Molenbeek".

Deze officiële opening wordt gevolgd door een feestelijke inhuldiging, met alle inwoners van de wijk, op zaterdag 27 augustus ter gelegenheid van het "Aper'O Park". Niet te missen.

Document acties