Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / De wijk Maximiliaan-Vergote: het RPA wordt openbaar onderzocht

De wijk Maximiliaan-Vergote: het RPA wordt openbaar onderzocht

De wijk Maximiliaan-Vergote zet haar transformatie voort. Een Richtplan van Aanleg (RPA) was opgesteld door perspective.brussels en een eerste keer goedgekeurd door de Brusselse regering op 8 juni 2023. Nu is het geopend voor een openbaar onderzoek.
Het project bestrijkt het gebied van de kleine ring en het IJzerplein tot de de Troozbrug, met inbegrip van het Maximiliaanpark.

Op dit ogenblik loopt er een openbaar onderzoek tot 19 december 2023.

De hoofddoelstellingen van dit RPA houden de ontwikkeling van een multifunctioneel metropoolpark in, evenals de bevordering van een stedelijke mix, de bouw van inclusieve woningen en de vernieuwing van de stadseconomie door de haven met de stad te verbinden. Bewoners en gebruikers van het gebied worden uitgenodigd om hun mening te geven en hun opmerkingen in te dienen tot 19 december 2023, hetzij online via via perspective.brussels of bij de dienst stedenbouw van onze gemeente. De documenten zijn online beschikbaar, maar ook op papier bij de gemeentebesturen.

Er zijn ook twee infosessies gepland op 22 en 23 november in het Centrum Noordpool

Antwerpsesteenweg 208, 1000 Brussel, waar je je vragen kunt stellen en je suggesties kunt delen. Je kunt je ook inschrijven via via perspective.brussels.

https://perspective.brussels/nl/nieuws/rpa-maximiliaan-vergote-neem-deel-aan-het-openbaar-onderzoek

 

Document acties