Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / 75ste verjaardag van de Bevrijding van Brussel

75ste verjaardag van de Bevrijding van Brussel

Om de 75ste verjaardag van de Bevrijding van Brussel te herdenken, zal op woensdag 4 september 2019 om 10u30 een officiële plechtigheid plaatsvinden voor het Monument van de Brigade Piron in het Muzenpark.

Toegankelijk voor het grote publiek, zal de ceremonie opgeluisterd worden door de Koninklijke Muziekkapel van de Luchtmacht en zal de scholieren, de gemeentelijke autoriteiten, de Koninklijke Federatie van de Oud-Strijders van de Brigade Piron en een afvaardiging van het Belgisch leger verenigen. De ceremonie zal ook bijgewoond worden door hoge diplomatieke vertegenwoordigers. Wees allen van harte welkom.

De herdenking zal dit jaar gemarkeerd worden door de aanwezigheid van tanks, pantservoertuigen, jeeps, vrachtwagens en rupsvoertuigen. Naar aanleiding van deze 75ste historische verjaardag, zullen deze militaire voertuigen die deel uitmaken van de Bevrijdingscolonne, hen begeven naar Leopoldsburg vanuit Bergen via de Belgische steden en gemeenten. Wij zijn vereerd deze colonne ter ere van de Brigade Piron te mogen verwelkomen in Sint-Jans-Molenbeek.

Het evenement vereist bijkomende bijzondere maatregelen:

•    parkeerverbod rondom het Muzenpark en de Calliopestraat, op 4 september van 04u00 tot 15u00;

•    circulatieverbod in de Calliopestraat en de Melpomènestraat, op 4 september van 04u00 tot 15u00;

•    afsluiting van de Brigade Pironlaan, langs het park, tussen de Osseghemstraat en de Melpomènestraat, op 4 september van 07u00 tot 15u00;

•    verbod om met rugzakken of caddies te komen;

•    Het is belangrijk om uw honden goed aan de leiband te houden.


Info
Gemeente Sint-Jans-Molenbeek - Dienst Protocol
Graaf van Vlaanderenstraat, 20 - 1080 Brussel
Tel.: 02/563 00 71 - festivites.1080@molenbeek.irisnet.be
 

Document acties