Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Kasterlindenstraat in eenrichtingsverkeer: einde van de test

Kasterlindenstraat in eenrichtingsverkeer: einde van de test

KASTERLINDENSTRAAT: EINDE VAN DE TEST VAN EENRICHTINGSVERKEER
tussen de Kerselaarstraat en De Bergen

 

In november 2019 waren de gemeenten Sint-Jans-Molenbeek, Sint-Agatha-Berchem en Dilbeek overeengekomen om een testopstelling van éénrichtingsverkeer te installeren in de Kasterlindenstraat, in het bijzonder om het effect ervan op het zeer zware sluipverkeer op deze verkeersas te analyseren.

De testfase, die langer geduurd heeft wegens de sanitaire crisis, is nu beëindigd. De tijdelijke installatie van éénrichtingsverkeer is opgeheven. Concreet betekent dit dat de Kasterlindenstraat opnieuw in beide richtingen toegankelijk is.

De drie gemeenten gaan tijdens de maand november 2020 overleg plegen om een definitieve beslissing te ratificeren, dit op basis van de talrijke verzamelde gegevens.

Wij zullen niet nalaten u op de hoogte te houden van deze beslissing.

Bedankt voor uw aandacht.

(05.11.2020)

 

//

 

KASTERLINDENSTRAAT: PLAATSING IN EENRICHTINGSVERKEER
tussen de Kerselaarstraat en De Bergen
Start van de test: vanaf 18 november 2019

Geachte bewoners,

De Kasterlindenstraat zal in eenrichtingsverkeer geplaatst worden vanaf 18 november 2019.

Het betreft het straatstuk tussen de Kerselaarstraat en De Bergen.

Het autoverkeer op dit straatstuk zal alleen toegestaan zijn vanuit de Kerselaarstraat in de richting van De Bergen.


Fietsers, speed pedelecs en bromfietsen van klasse A mogen in beide richtingen blijven rijden.

Afgezien van de belangrijke problematiek betreffende het transitverkeer dat in deze zone plaatsvindt, stelden we vast dat de weg niet voldoende was aangepast voor tweerichtingsverkeer, wat niet zonder veiligheidsproblemen is.

Opgelet ! Deze maatregel, waarvan de installatie voor maandag 18 november 2019 gepland is, zal in eerste instantie enkel de waarde van een test hebben; deze testperiode zal 3 maanden duren.

Daarna zal een evaluatie van deze maatregel plaatsvinden tussen de gemeenten Sint-JansMolenbeek, Sint-Agatha-Berchem en Dilbeek.

Als de resultaten overtuigend blijken, zal de wijziging definitief gemaakt worden. We zijn ervan overtuigd dat deze maatregelen alle bewoners betere verkeersomstandigheden en een rustigere buurt zullen aanbieden.

Wij danken U voor uw aandacht.

Document acties