Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Richtplan Van Aanleg Heyvaert: openbaar onderzoek

Richtplan Van Aanleg Heyvaert: openbaar onderzoek

 

Van 3 oktober 2019 tot 2 december 2019, wordt het project van Richtplan van Aanleg "Heyvaert" voorgelegd voor een openbaar onderzoek in de gemeenten Stad Brussel, Sint-Jans-Molenbeek en Anderlecht.

Het ontwerp van Richtplan van Aanleg (RPA) "Heyvaert" stelt een visie voor die de transformatie van de wijk ondersteunt met betrekking tot de stedelijke en ecologische uitdagingen, vooropgesteld door het Gewest. Het ontwerp van het RPA bevordert en begeleidt de oprichting en het behoud van productieactiviteiten die beter zijn geïntegreerd in de stedelijke context, en tergelijkertijd hun weerslag op de andere functies van de wijk te beheersen. Het ondersteunt ook de ontwikkeling van voorzieningen van collectief belang en verhoogt het potentieel inzake biodiversiteit in de wijk, meer bepaald door middel van een park dat het park aan de Ninoofsepoort verbindt met de site Slachthuis. Dit ontwerp draagt zo bij tot het vinden van een evenwicht tussen de functies en tot het delen van de ruimte tussen alle gebruikers.

Na het openbaar onderzoek zullen opmerkingen en observaties worden overgemaakt aan de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, die het advies van de Gewestelijke Ontwikkelingscommissie zal inwinnen. Aanpassingen kunnen worden gemaakt voorafgaand aan een tweede lezing. Daarna zal de regering advies inwinnen bij de Raad van State en afhankelijk van dit advies het RPA definitief goedkeuren.

Informatie over het project van Richtplan van Aanleg "Heyvaert":

Document acties