Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Een nieuwe kalender voor de huisvuilophalingen!

Een nieuwe kalender voor de huisvuilophalingen!

Een jaar geleden, had het Brussels Gewest aangekondigd dat de ophalingen van de witte vuilniszakken zouden worden beperkt tot één keer per week. De Gemeente Molenbeek had het Gewest geïnformeerd over haar vrees van een dergelijke hervorming. En wij werden gehoord!
Op 2 januari, verandert Net Brussel de ophalingen van de vuilniszakken! “Indien de twee ophalingen per week van de witte vuilniszakken behouden blijven, zoals gevraagd door de gemeente Molenbeek” legt de schepen van Reinheid, Olivier Mahy, uit “ zullen voor sommige wijken de dagen wijzigen. Alle avondophalingen zullen eveneens vervangen worden door ophalingen overdag”. Andere nieuwigheid: de gekleurde vuilniszakken zullen dezelfde week opgehaald worden. Er zal geen verwarring meer mogelijk zijn tussen de ene of de andere week. Het stockeren van de blauwe en gele zakken zal niet meer nodig zijn.
U ontvangt binnenkort de nieuwe kalender van de ophalingen van het Agentschap Net Brussel.

Bewaar deze zorgvuldig voor het goede beheer van uw afval en voor het buitenzetten van uw huishoudelijk afval.

Vanaf 2 januari 2017, zal dit de organisatie zijn van de ophalingen van de vuilniszakkenin heel de Gemeente:


De beknopte gids van de afvalophalingen.ici

 

Document acties