Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Molenbeek is klaar voor de confrontatie met storm en sneeuw

Molenbeek is klaar voor de confrontatie met storm en sneeuw

 

 

12 januari 2017

 

Met het vooruitzicht op het winterweer aangekondigd voor de komende dagen en meer bepaald dit weekend (smeltende sneeuw of sneeuw, vorst), is de gemeentedienst Openbare Netheid klaar om 24u/24 tussen te komen.

Er werd een team van wacht samengesteld om snel tussen te komen met een strooiwagen voor het verzekeren van het strooien van zout op de 69 km tellende gemeentewegen. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest waakt over het vrijmaken van de gewestelijke wegen.

Er wordt prioriteit gegeven aan de grote gemeentelijke verkeerswegen alsook aan de aanvragen van de politie. Een tweede zoutstrooier, gemonteerd op een vrachtwagen, zal eveneens klaarstaan in geval van sterke sneeuwval. De sneeuwruimers verzekeren ook het strooien van zout op de voetgangersoversteekplaatsen in de omgeving van de metrostations.

Ter info: een strooiwagen vervoert ongeveer 5 ton zout. De gemeente beschikt over een stock van 80 ton.

Sneeuw ruimen op de voetpaden

Aangezien het respecteren van de ander een zaak van iedereen is, verzoekt de Gemeente de bewoners om de sneeuw te ruimen zodat hun voetbad niet glad is. Dit is de taak van de eigenaar en de mede-eigenaar of de huurder of de conciërge, de portier, de bewaker of de personen belast met het dagelijks onderhoud van de plaatsen.

Iedereen begrijpt eveneens dat het verboden is om water te gieten bij vriesweer of om sneeuw op de openbare weg te gooien.

Laten we samenwerken om een maximale veiligheid te verzekeren voor alle weggebruikers: voetgangers, autobestuurders en fietsers!

 

///


Informatie betreffende de weersverwachtingen op de website van het KMI (Koninklijk Meteorologisch Instituut): klik hier.

Raadpleging van het Algemeen Politiereglement op onze website: klik hier.

Document acties