Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Testcentrum voor COVID-19

Testcentrum voor COVID-19

Onze gemeente beschikt over een gecentraliseerd testcentrum voor COVID-19

 

WAAROM?

Sinds 1 juli 2020 heeft de gemeente samen met huisartsen en Rode Kruis een nieuwe dienst voor inwoners ontwikkelt: een gecentraliseerd testcentrum voor COVID-19.

Dankzij het testcentrum kunnen inwoners snel worden getest in een veilige omgeving waarbij de risico’s op verspreiding van het virus zoveel mogelijk beperkt worden.

Door dit centrum op ons grondgebied zullen verplaatsingen en het aantal mensen in de wachtzalen van huisartsen namelijk beperkt worden.

Concreet wil dit zeggen dat u contact moet opnemen met uw huisarts als u symptomen hebt of vreest dat u ziek bent. Hij zal beslissen of u zich moet laten testen en zal u informeren over hoe de test verloopt.

 

WAAR en HOE?

Het testcentrum bevindt zich op de Nijverheidskaai 31 (sporthal Mohamed Ali, op een steenworp van de Ninoofsepoort).

Het testcentrum van Molenbeek werkt enkel op afspraak. Geen raadpleging in het testcentrum!

Op deze pagina vind je alle informatie over de Brusselse testcentra Covid-19 en maak hier je afspraak voor een test: https://brussels.testcovid.be/nl/

 

Het is toegankelijk:

  • elke weekdag  van 09 tot 16 uur
  • op zaterdag, van 09 tot 13 uur

 

Toegankelijksvoorwaarden:

  • Uw identiteitskaart mee te brengen
  • Mondmasker dragen is verplicht
  • Op afspraak
  • De bezoekers verplaatsen zich alleen, met uitzondering van volwassenen die minderjarigen van hetzelfde huishouden mogen vergezellen.

 

Sinds 26 november 2020 is het mogelijk om in de PACHECO en MOLENBEEK centra te testen voor een vertrek op vakantie. Deze tests worden op afspraak uitgevoerd.

Inschrijving en elektronische betaling via de website van de Brusselse testcentra Covid-19: https://brussels.testcovid.be/nl/

 

INFO

0491 86 59 06 – test-covid19@molenbeek.irisnet.be

Kaart van de testcentra in Brussel (bron: Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie van Brussel-Hoofdstad)

 

(07.07.2020 - update 01.02.2021)

Document acties