Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / 70 jaar van de Italiaanse immigratie

70 jaar van de Italiaanse immigratie

In 2016 viert Molenbeek 70 jaar Italiaanse immigratie in België. Op 23 juni 1946 ondertekenden Italië en België immers een overeenkomst om Italiaanse mijnwerkers naar België te sturen in ruil voor kolen. Om deze gebeurtenis te herdenken zullen er het komende jaar onder meer films, gastronomische evenementen, concerten, lezingen en debatten plaatsvinden. Molenbeek hoopt met dit gevarieerde programma ook mensen van buiten Molenbeek te kunnen aantrekken om de gemeente te bezoeken. Hoewel de focus vooral zal liggen op de Italiaanse immigratie is een andere belangrijke doelstelling van dit initiatief om de meerwaarde van de Italiaanse en andere immigratie in de verf te zetten en doorheen de verschillende activiteiten te zoeken naar parallellen en verschillen.
De evenementen die georganiseerd worden, zijn initiatieven door de gemeente of initiatieven door andere organisaties in samenwerking met de gemeente.

Françoise Schepmans,
Burgemeester van Sint-Jans-Molenbeek

Annalisa Gadaleta,
Schepen van Nederlandstalige aangelegenheden

Meer info op Facebook

Programma: 70 jaar van de Italiaanse immigratie

Document acties