Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Gemeentelijk nood- en interventieplan: einde van het plan

Gemeentelijk nood- en interventieplan: einde van het plan

 

De operatie geleid door de Federale Politie op vrijdag 18 maart 2016 die op het einde van de namiddag begon, is net beëindigd.

Het gemeentelijk urgentieplan dat van start ging door Burgemeester Françoise Schepmans om de buurtbewoners die hun woning niet konden bereiken op te vangen in het AJJA-gebouw, is dus opgeheven. Het call center is gesloten.

Alle bewoners van de veiligheidsperimeter mogen terug naar huis, uitgezonderd de bewoners van het gebouw gelegen Vier-Windenstraat 79. Deze laatsten krijgen reeds vannacht een ander onderdak via de gemeente.

Anderzijds, verlieten alle kinderen van de gemeentescholen "École 1" en "School 1" (gelegen in de veiligheidsperimeter) sinds 18u00.

Mandagochtend, vanaf 07u30, zal een hulpverlening voor psychologische ondersteuning ter beschikking gesteld worden van de schoolgemeenschap (kinderen, ouders, leerkrachten, schoolploegen, …).

De Burgemeester: "Ik dank alle lokale politiediensten en het geheel van het gemeentepersoneel gemobiliseerd in het kader van het GUIP voor hun efficiënte actie teneinde de ouders van de leerlingen en de buurtbewoners gerust te stellen en te begeleiden tijdens deze operaties".

Document acties