Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Coronavirus - Heropening van de wekelijkse dinsdag- & zondagmarkt

Coronavirus - Heropening van de wekelijkse dinsdag- & zondagmarkt

 

De coronavirusepidemie in België zet al wekenlang ons leven op zijn kop. In het kader van de geleidelijke afbouw van de lockdown dat door de Nationale Veiligheidsraad werd bepaald, worden de activiteiten in de gemeente geleidelijk aan hervat.

Zo mogen de markten opnieuw georganiseerd worden, op voorwaarde dat er maximaal 50 kramen zijn, dat er een circulatieplan wordt opgesteld en dat de veiligheidsafstand van 1m50 tussen de mensen altijd wordt gerespecteerd.

Rekening houdend met deze aanbevelingen hebben we besloten dat:

1/ de dinsdagmarkt tijdelijk in de Isidoor Teirlinckstraat zal doorgaan om marktkramers en klanten de beste veiligheidsvoorwaarden te bieden.
De markt wordt hervat op dinsdag 2 juni, met als gevolg dat het autoverkeer en het parkeren in de Isidoor Teirlinckstraat elke dinsdag van 04:00 tot 17:00 uur verboden is. Deze regeling is van toepassing tot 1 september en zal op dat moment opnieuw worden geëvalueerd.

2/ de zondagmarkt tijdelijk op de esplanade van Sint-Mariastraat zal doorgaan om marktkramers en klanten de beste veiligheidsvoorwaarden te bieden.
De markt wordt hervat op zondag 7 juni, van 10u tot 14u.
Deze regeling is van toepassing tot 1 september en zal op dat moment opnieuw worden geëvalueerd.

De hervatting van de donderdagmarkt blijft tot nu toe opgeschort.

Zorg goed voor uzelf en de anderen.

(01.06.2020)

Document acties