Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / stedenbouw

Departement Stedenbouw

 

Opgelet! TIJDELIJKE SLUITING

In de strijd tegen de coronavirusepidemie en in toepassing van de door de overheden opgelegde maatregelen blijft het loket van de dienst stedenbouw tot nader order gesloten voor het publiek.

Wij vragen u daarom de dienst bij voorkeur via e-mail, te contacteren op het adres: urbanisme@molenbeek.irisnet.be of telefonisch tussen 13u en 16u.

 

De overlegcommissie van de maand mei wordt geannuleerd. De dienst stedenbouw houdt u op de hoogte van de verdere ontwikkelingen.

Meer lezen

 

Het departement stedenbouw behandelt onder andere de stedenbouwkundige vergunningen, planningen, de stedenbouwkundige inlichtingen, de milieu- en hygiënevergunningen, vergunningen voor handelszaken en van het kadaster, zowel betreffende de toelatingen en inlichtingen als betreffende de inspectie.

Het departement is bevoegd voor de stedelijke ontwikkeling van de gemeente op een coherente en globale manier.  Het moet een de richtlijnen doen respecteren die in bestemmingsplannen en reglementen opgenomen zijn, zowel gemeentelijke als gewestelijke, die constructies, renovaties en bestemmingswijzigingen inhouden. 

Zie de volledige taken op de pagina Taken en filosofie.


rechtstreeks naar de lopende openbare onderzoeken

rechtstreeks naar de adviezen van de overlegcommissie

rechtstreeks naar de afgeleverde en geweigerde stedenbouwkundige vergunningen

 

Het departement stedenbouw

Document acties