Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / stedenbouw / Stedenbouwkundige inlichtingen / Aanvraag van advies over een ontwerp vóór de indiening van een stedenbouwkundige vergunning

Aanvraag van advies over een ontwerp vóór de indiening van een stedenbouwkundige vergunning

Om u te kunnen helpen, organiseren we een technische permanentie. U kunt er naartoe vóór de indiening van uw aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning.

Deze permanentie bestaat echter enkel uit een korte en samengevatte analyse van uw ontwerp op basis van de documenten die u meebrengt.  U bent uiteraard talrijk.

We controleren daarom samen of er geen grote tegenstrijdigheid is tussen uw aanvraag en de reglementen van toepassing (namelijk het GBP, het BBP en het verkavelingsreglement).  De betere analyse van uw ontwerp (en vooral het respect van het Gewestelijk Stedenbouwkundig Reglement) kan enkel gebeuren bij de indiening van uw volledige dossier.  Uiteraard kent uw architect dit reglement perfect en het is zijn taak om een conform ontwerp op te stellen ofwel afwijkingen te vragen en te rechtvaardigen voor stedenbouwkundige redenen.

Wij dringen in het bijzonder aan voor de opstelling van een volledig dossier. Zeer vaak gebeurt het dat de formulieren slecht ingevuld zijn, de plannen niet beantwoorden aan de maatstaven zijn, de profielen van de buren niet getekend zijn, er foto's worden genomen terwijl de ramen dicht zijn. Dit brengt extra werk met zich mee zowel voor u als voor de dienst stedenbouw, die u moet vragen om uw dossier te vervolledigen.

De dienst stedenbouw helpt u!

U vindt hieronder de nuttige links betreffende:

technische permanentie - meer info
Samenstelling van het dossier van de stedenbouwkundige vergunning
Toegang tot formulieren


 

Document acties