Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / stedenbouw / Stedenbouwkundige inlichtingen / Premies

Premies

Voor bepaalde werken, kan een premie toegekend worden.  De Gemeente Sint-Jans-Molenbeek geeft momenteel geen enkele premie inzake stedenbouw.

Gewestelijke premies
Er bestaan 2 soorten gewestelijke premies:
•    de premie voor de renovatie van een woning, dit betreft de werken betreffende de mantel van het gebouw, zijn structuur, uitrustingen en de binneninrichting met als doel een probleem op te lossen van ouderdom, netheid of veiligheid, het gebrek aan comfort of aan ruimte
•    de premie voor de verfraaiing van de gevels, dit betreft de werken van het opnieuw proper maken en/of schilderwerken van de bekleding van de straatgevel, alsook het onderhoud en de herstelling (binnen een bepaalde mate) en decoratieve elementen.  Opgelet: er kunnen geen premies worden toegekend voor het timmerwerk in PVC, maar wel in hout of in aluminium.

De inlichtingen over deze gewestelijke premies en de formulieren zijn beschikbaar op de internetsite betreffende de renovatiepremies. De Gemeente speelt een rol bij de afgifte van deze premies. Ze geeft haar mening over de noodzakelijkheid van een stedenbouwkundige vergunning om de werken te mogen uitvoeren.

De dienst stedenbouw helpt u!

U vindt hieronder de nuttige links betreffende:

https://homegrade.brussels/

Toegang tot  formulieren

Document acties