Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / stedenbouw / Vergunningen en toelatingen / Tijdelijke bezetting van het openbaar domein (werven)

Tijdelijke bezetting van het openbaar domein (werven)

Uw aanvragen voor toelatingen van de tijdelijke bezetting van het openbaar domein met betrekking tot een werf worden in de dienst stedenbouw behandeld.

Aanvraag tot bezetting van het openbaar domein afgebakend door barrières en/of hijskranen

Alle aanvragen voor de bezetting van het openbaar domein met betrekking tot een werf moeten gebeuren vóór de aanvang van deze, evenals de verklaring van de aanvang van de werf. (zie uw stedenbouwkundige vergunning) Dit is ook het geval bij de plaatsing van hijskranen.

De eigenaar van een onroerend goed die bouwwerken uitvoert of de titularis van de stedenbouwkundige vergunning moet:
- vóór de aanvang van de werf een bezettingsplan van het openbaar domein meedelen aan de dienst stedenbouw van het gemeentebestuur
- de eventuele toekomstige of reeds gebeurde wijzigingen meedelen alsook de precieze datum van het einde van deze bezetting.
Bij gebrek aan de mededeling van dit wijzigingsplan of de bezetting van een belastbare oppervlakte door de aanvrager, zal een gemeenteambtenaar de meting uitvoeren en regelmatig de bezette oppervlakte controleren zonder dat de eigenaar van het gebouw waar de bouwwerkzaamheden plaatsvinden of de titularis ban de stedenbouwkundige vergunning deze afmetingen kan betwisten.
De bezetting van het openbaar domein is betalend.  Een bezetting van het openbaar domein zonder voorafgaande toelating wordt verhoogd met een bijkomende belasting.

Indien de werf specifieke aanpassingen vereist met betrekking tot de wegenis (omleiding, bescherming van de weggebruiker,..), dient U bij voorkeur de dienst signalisatie te contacteren.

De dienst stedenbouw helpt u!

U vindt hieronder de nodige documenten:

Toegang tot noodzakelijke formulieren

Opgelet:
Voor het gebruik van de plaatsing van een stelling, container of lift voor langer dan 24 uur, gelieve u te informeren bij de dienst signalisatie.

Document acties