Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Stedelijke ontwikkeling / Stadsvernieuwingscontracten 2017-2022 en 2022-2027

Stadsvernieuwingscontracten 2017-2022 en 2022-2027

 

De stadsvernieuwingscontracten – Projectenoproepen !

De Stadsvernieuwingscontracten combineren interventies op het vlak van vastgoed, sociale economie, openbare ruimte en leefomgeving. Deze initiatieven worden uitgevoerd door gewestelijke of gemeentelijke actoren in een gebied dat binnen de Zone voor Stedelijke Herwaardering (ZSH) ligt.

De omvang van de interventie van de Stadsvernieuwingscontracten is groter dan die van de Duurzame wijkcontracten. Deze programma's maken het dus mogelijk om in te grijpen in gebieden die betrekking hebben op meerdere gemeentelijke grondgebieden en zijn gebaseerd op samenwerking tussen de gemeenten en de regio. Het doel: de grenzen van de gemeenschappelijke grondgebieden overwinnen en de grensgebieden en stedelijke netwerkgebieden, die soms worden verwaarloosd in termen van ontwikkeling, herstellen.

 

Voor de eerste serie, tussen 2017 et 2022, in de gemeente Sint-Jans-Molenbeek bevinden zich drie Stadsvernieuwingscontracten :

- Het Stadsvernieuwingscontract 01 « Citroën-Vergote » 
 Molenbeek / Brussel

meer informatie hier

- Het Stadsvernieuwingscontract 03 « Weststation » 
Molenbeek / Anderlecht

meer informatie hier

- Het Stadsvernieuwingscontract 05 « Heyvaert-Poincaré »
Molenbeek / Brussel / Anderlecht

meer informatie hier

Voor de tweede serie, tussen 2022 en 2027; in de gemeente Sint-Jans-Molenbeek bevind zich een Stadsvernieuwingscontract:

- Het Stadsvernieuwingscontract 06 « Rondom Simonis »
Molenbeek / Koekelberg

meer informatie hier


Voor meer informatie over de programma's van de Stadsvernieuwingscontracten : https://wijken.brussels/2/

 

Document acties