Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Stedelijke ontwikkeling / Molenwest

Molenwest

Een plaats voor de buurt, door de buurt !

 

De Molenwest square is een nieuwe openbare ruimte, ontwikkeld door de Maatschappij voor Stedelijke Inrichting (MSI) en medebeheerd door de gemeente Sint-Jans-Molenbeek en de partnerverenigingen.

Deze ruimte wordt ontwikkeld in het kader van twee stadsontwikkelingsprogramma’s : het Stadsvernieuwingscontract (SVC) « Weststation » en het Duurzaam Wijkcontract (DWC) « Rondom Westpark ».  

De ruimtes worden ter beschikking gesteld aan partnerverenigingen, die een verscheidenheid aan activiteiten aanbieden die tegemoetkomen aan de behoeften van de buurt, zowel voor jong als oud (zie de Agenda).

Op Molenwest vinden jullie een Wijkantenne waar jullie vragen kunnen stellen over het SVC « Weststation » en het DWC « Rondom Westpark ». Ons team staat tot uw beschikking op maandagmiddag en op aanvraag. Het begeleidt de inwoners en hun projecten gedurende de hele duur van deze programma’s.

Maar vooral ! De Molenwest square wordt ontwikkeld in  samenwerking met de bewoners : de kleine verbouwingen (schilderen, meubelen en buitenspelen) worden uitgevoerd tijdens een « participatieve werf » die voor iedereen toegankelijk is en alle ideeën of suggestie zijn welkom. Misschien een collectieve moestuin, een klimzone... alles is mogelijk !

Voor meer informatie of als jullie een activiteit in Molenwest willen organiseren, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via molenwest@molenbeek.irisnet.be of om naar de Wijkantenne te komen.

U kunt ook het Molenwest-nieuws volgen via de Facebook pagina/Molenwest.

 

Projectoproepen

Het Stadsvernieuwingscontract Weststation en het Duurzaam Wijkcontract Rondom Westpark hebben zich verenigd onder de naam Molenwest om projectoproepen te organiseren die openstaan voor bewoners en vzw's. Deze oproepen hebben tot doel projecten te financieren op de schaal van de wijk die de openbare ruimte verlevendigen of verbeteren en die de sociale cohesie, solidariteit en gezelligheid ontwikkelen.

Formulier

 

Reglement van Molenwest square

Link hier

 

Brochure Molenwest:

Op de volgende link vindt u informatie over alle stedelijke en sociaaleconomische projecten die in het Molenwest Square in het kader van het duurzaam wijk contract rondom Westpark en het stadsvernieuwingcontract Weststation werden ontwikkeld.

Molenwest Brochure

Document acties