Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Stedelijke ontwikkeling / Stadsvernieuwings Contract 6 - Rondom Simonis

Stadsvernieuwings Contract 6 - Rondom Simonis

 

Het Stadsvernieuwingscontract Simonis omvat de wijken rondom het metrostation Simonis en strekt zich uit over de gemeenten Koekelberg en Sint-Jans-Molenbeek. Het stelt projecten voor op het vlak van stadsontwikkeling en architectuur en acties tot gemeenschapsleven die moeten bijdragen aan de heropleving van deze wijk.

35 projecten voor het gebied voorgesteld concentreert rond drie hoofdassen:

- de L28-spoorlijn en een heraangelegd park;

- de Leopold II-laan;

- een route die verschillende openbare ruimten met elkaar verbindt, genaamd het "Groene schoolparcours" (van het Atheneum van Sippelberg tot het kanaal).

Deze projecten worden uitgevoerd door verschillende partners op federaal, regionaal en gemeentelijk niveau. Maar ook door lokale verenigingen.

 

Op 18 maart 2022 heeft de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het SVC-programma goedgekeurd. De verschillende documenten kunnen hieronder worden geraadpleegd:

 

Volgende stappen:

De uitvoeringsfase loopt van 1 april 2022 tot eind maart 2027. Het bestaat uit de verwerving van de nodige eigendommen voor de ontwikkeling van de projecten, de uitvoering van de overheidsopdrachten, technische studies enz.

Dit wordt gevolgd door de concrete uitvoering (werkzaamheden), die afloopt in 2029.

 

 

 

 

Document acties