Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Stedelijke ontwikkeling / Stadsvernieuwings Contract 6 - Rondom Simonis

Stadsvernieuwings Contract 6 - Rondom Simonis

 

Het Stadsvernieuwingscontract "Rondom Simonis" omvat de wijken rondom het metrostation Simonis en strekt zich uit over de gemeenten Koekelberg en Sint-Jans-Molenbeek. Het stelt projecten voor op het vlak van stadsontwikkeling en architectuur en acties tot gemeenschapsleven die moeten bijdragen aan de heropleving van deze wijk.

De uitvoeringsfase loopt van 1 april 2022 tot eind maart 2027. Het bestaat uit de verwerving van de nodige eigendommen voor de ontwikkeling van de projecten, de uitvoering van de overheidsopdrachten, technische studies enz.  maar het is ook de uitvoeringsperiode voor de sociaal-economische luik en de participatiefase voor grootschalige stedelijke operaties. Deze fase wordt gevolgd door de implementatiefase (werkzaamheden) tot 2029.

Op 18 maart 2022 heeft de regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest het SVC-programma goedgekeurd. De verschillende documenten kunnen hieronder worden geraadpleegd:

Sociaal-economische luik

Het sociaal-economisch luik omvat zowel gemeentelijke als intergemeentelijke acties (dus onder gezamenlijke leiding van Molenbeek en Koekelberg) en bestaat uit:

  1. diverse oproepen tot het indienen van projecten, waarvan de 1e editie sluit op 13 februari 2022. Hieronder staan de documenten om te solliciteren:


 2. het project Werkzoekende, gesteund door de Mission locale Molenbeek en de werkgelegenheidsdienst van Koekelberg, dat tot doel heeft acties in verband met opleiding en werkgelegenheid te testen en voor te stellen, met name de Territoire Zero Chômeur Longue Durée.

3. een artistieke, verfraaiende en vergroenende route voor gebieden gelegen op de grens tussen de gemeenten Sint-Jans-Molenbeek en Koekelberg.
Sfeerbeeld voor het toekomstig Simonisplein - © perpective.brussels/51N4E Acte

Als u vragen heeft aarzel dan niet om contact op te nemen met onze afdeling op het volgende adres :

  • obadiou@molenbeek.irisnet.be - 02.412.36.15
  • egerard@molenbeek.irisnet.be

 

 

 

 

 

Document acties