Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Sociaal/Gezondheid / Sociaal / Solidariteit 1080 Oekraïne

Solidariteit 1080 Oekraïne

Wilt u uw hulp aanbieden als vrijwillig opvanggezin ?

In de dramatische context van de oorlog in Oekraïne heeft de gemeente Sint-Jans-Molenbeek zich aangesloten bij de federale overheid om de mensen die vanuit Oekraïne in ons land aankomen de nodige steun te verlenen.

Als lokale overheid is onze gemeente verantwoordelijk voor het centraliseren van de voorstellen voor huisvesting van haar bevolking en het doorgeven ervan aan Fedasil, het Federaal Agentschap voor de opvang van asielzoekers, dat verantwoordelijk is voor het helpen van Oekraïense vluchtelingen bij het vinden van huisvesting en voor het koppelen van aanvragen aan aanbiedingen van huisvesting.

Heeft u een of meer vrije kamers in uw huis of flat en zou u die ter beschikking willen stellen van een Oekraïense persoon of familie? Wij nodigen u uit ons online-formulier in te vullen.

Het strekt u tot eer dat u vluchtelingen wilt helpen. Het verwelkomen van mensen in crisissituaties of die moeilijke of pijnlijke dingen hebben meegemaakt is heel nobel, maar niet altijd gemakkelijk.

Voordat u zich verbindt aan deze vrijwillige actie, nodigen wij u uit de tijd te nemen om na te denken, zodat de ervaring van solidariteit, voor u en de mensen die u voor een paar dagen of een paar weken zult ontvangen, mooi is en goed verloopt.

 

Algemene inlichtingen
 

Het gemeentelijk platform "Solidarité 1080 Solidariteit":
02/412 36 81 (van maandag tot vrijdag van 9u tot 15u)

Het federale callcenter:
02/488 88 88 (bereikbaar alle dagen van 9 tot 17u)

Nuttige links:

Federale overheden: https://info-ukraine.be/nl
Brussels Gewest: https://www.helpukraine.brussels/nl
In Vlaanderen: https://www.vlaanderen.be/vlaanderen-helpt-oekraine
Wallonïe : http://lampspw.wallonie.be/dgo4/site_logement/site/ukraine

Document acties