Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Sociaal/Gezondheid / Sociaal / Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (GARPH)

Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap (GARPH)

Onze gemeente besteedt bijzondere aandacht aan de behoeften en verwachtingen van personen met een handicap, of ze nu zichtbaar of onzichtbaar zijn, geboren of verworven op een bepaald moment in hun leven.

Daarom hebben de gemeenteraad en het schepencollege van Sint-Jans-Molenbeek besloten om een vergadering op te richten met de naam "Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap". Afgekort GARPH.

De belangrijkste opdracht van de GARPH is het formuleren van standpunten en de voorstelling aan de gemeentelijke overheden om de integratie van personen met een handicap in Molenbeek te verbeteren.

Het gaat om alle domeinen waarin de gemeente kan optreden: mobiliteit, integratie op school, huisvesting, tewerkstelling, informatie, cultuur en vrije tijd, enz.

De GARPH kan personen met een handicap ook informeren over hun rechten en de activiteiten en diensten die hen aanbelangen.

Het werk van de GARPH kan ook gedreven worden door het zoeken naar een goede samenwerking met lokale organisaties en verenigingen.

 

Oproep tot kandidaatstelling om lid te worden van de eerste Gemeentelijke Adviesraad voor personen met een handicap (GARPH) in Sint-Jans-Molenbeek

Als integratie en toegankelijkheid in onze gemeente u na aan het hart liggen, nodigen wij u uit om lid te worden van de eerste Gemeentelijke Adviesraad voor Personen met een Handicap in Sint-Jans-Molenbeek - GARPH.

Hiervoor moet u:

  • Minstens 18 jaar oud of geëmancipeerd zijn
  • In Sint-Jans-Molenbeek wonen of een belangrijke activiteit uitoefenen die verband houdt met het doel van de GARPH
  • Gekwalificeerd zijn om de rechten, belangen en eisen van personen met een handicap effectief te verdedigen.

 

Uw kandidatuur indienen voor 31 januari 2024. De termijn is verlengd tot 25 maart 2024.

Nuttige bestanden:

 

Info: gemeentelijke dienst Sociale Actie

 

(12.2023 - update 03.2024)

Document acties