Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Stedelijke ontwikkeling / Molenbeek –een visie voor een meervoudige stad

Molenbeek –een visie voor een meervoudige stad

Om de analyse van een enorme hoeveelheid statistische gegevens over onder andere de bevolking, de economie en de woonsituatie af te ronden, ontmoetten de onderzoeksteams bijna 60 mensen. De interviews werden gehouden tussen juni en september 2020. Sommige daarvan werden rechtstreeks op straat uitgevoerd met voorbijgangers, andere met organisaties zonder winstoogmerk en organisaties die geacht worden op het grondgebied van Molenbeek actief te zijn.

Deze interviews vonden plaats in de specifieke context van Covid19, daarom werden enkele interviews met deskundigen online gehouden. We interviewden mensen uit zowel hoog- als laag Molenbeek, met name langdurig ingezetenen, nieuwe bewoners, mensen die overwegen te verhuizen, jongeren, volwassenen, inclusief senioren, werknemers in Molenbeek, mensen uit verschillende culturen, enz. De teams hebben ook deskundigen van de gemeente en deskundigen van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest geïnterviewd.

 
                                              

De hier beschikbare diagnose weerspiegelt een transversale, contextuele en multi-systeemstudie van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek, uitgevoerd door de adviesbureaus Studio Paola Viganò en Walloth Urban Advisors.

De eerste vijf delen van de diagnose laten een thematische lezing toe van de huidige situatie, door onder meer de geschiedenis van Molenbeek, haar geografische ligging, haar demografie, haar toegankelijkheid, haar stedelijke structuur en haar economie te ontwikkelen. Het zesde deel richt zich op de toekomst en begint zicht op de mogelijke toekomst van Molenbeek naar voren te schuiven.

De informatie uit de diagnose is essentieel om een samenhangende visie op de toekomst tot 2050 te creëren, die in relatie staat tot de specifieke kenmerken van de gemeente en haar bevolking.

DE VOLLEDIGE DIAGNOSE:

                                                                                                         

Voor vragen kunt u contact opnemen met Mw. Juana Bastos : jbastos@molenbeek.irisnet.be

Document acties