Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Politie / Veiligheid / Geen bommetjes noch vuurwerk in Molenbeek

Geen bommetjes noch vuurwerk in Molenbeek


Voetzoekers, vuurwerk, vuurpijlen, romeinse kaarsen, fonteinen, lichtkogels, vuurfakkels, ... Gebruik a.u.b. geen vuurwerk in de openbare ruimte, publiek toegankelijke plaatsen en private eigendommen!
 

Omdat het verboden is

Het Algemeen Politiereglement verbiedt formeel het gebruik van "vuurwerk" in Molenbeek en in de 18 andere gemeenten van het Brussels Gewest. Je kan bestraft worden met een inbeslagname of vernietiging van de voorwerpen en een boete van 350 EUR.

NB: in het kader van de coronamaatregelen geldt bovendien een algemeen verbod op de verkoop en lancering van vuurwerk in het hele Brussels Hoofdstedelijk Gewest.


Omdat het zeer gevaarlijk is

Het zijn explosieven. Ze kunnen extreem ernstige brandwonden aan handen en gezicht, schade aan de oren, amputaties of zelfs de dood veroorzaken.


Omdat het veel ongemak met zich meebrengt

Het lawaai van deze voetzoekers en ander geknal verstoort de kalmte en rust in de buurt. Het geluidsniveau van sommige ontploffingen loopt op tot 160 decibel, 20 decibel boven de pijngrens! Ter vergelijking: het geluid van een vliegtuig gedurende de laatste 100 meter voor het opstijgen is naar schatting 125 decibel.


Omdat het angst aanjaagt...

Een explosie kan ook paniek veroorzaken bij huisdieren en wilde fauna. Door de stress lopen ze soms weg of sterven ze zelfs aan een hartcrisis.

Geniet van de eindejaarsdagen! Doe het wel rustig aan en respecteer anderen.

(06.12.2022)

Document acties