Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Onderwijs/Scholen / investeringen in de renovatie van Franstalige onderwijsinstellingen (06.09.2019)

investeringen in de renovatie van Franstalige onderwijsinstellingen (06.09.2019)

 

Het onderwijs is een van de prioriteiten van het College van Burgemeester en Schepenen van Sint-Jans-Molenbeek.

De gewenste middelen werden ingezet in het kader van het budget 2019 en het driejarig investeringsplan om de scholen te renoveren. Deze belangrijke uitdaging moest al in het eerste jaar van de legislatuur op de agenda worden geplaatst, zodat de werkzaamheden van dag tot dag kunnen worden opgevolgd.

Enerzijds worden er onderhoudswerken uitgevoerd aan de schoolgebouwen om de levenskwaliteit van de leerlingen en de leerkrachten te verbeteren (renovatie van het sanitair, installatie van airconditioningsystemen in de klassen, renovatie van verwarmingsinstallaties en elektriciteitssystemen, schilderwerken, …).

Anderzijds zullen bepaalde scholen het voorwerp uitmaken van een volledige renovatie of gedeeltelijke heropbouw van de gebouwen (nieuwe daken, gevelisolatie, nieuwe kleedkamers, nieuwe turnzalen, nieuwe eetruimtes, …).

Programma van de investeringen en werken: zie in bijlage (PDF)

Document acties