Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Huisvesting / Tijdelijke Woningen

Tijdelijke Woningen

 

 

De Tijdelijke Huisvestingen zijn in twee diensten verdeeld :

 

1/ Transitwoningen: een dienst die een tijdelijk huisvesting biedt aan personen die een ongezonde en/of gevaarlijke woning kennen (de situatie van gevaarlijkheid en het onbewoonbaarheid zijn vastgesteld en geobjectiveerd door de bevoegde administratieve diensten). De dienst heeft twee finaliteiten :

  • De eerste finaliteit van de transitwoningen is om mensen die niet langer in hun huis kunnen blijven vanwege gevaar en/of (grote) ongezondheid van de gebouwen te kunnen huisvesten en om gedurende enkele maanden opgevangen te worden in een gemeubelde gemeentelijke woning.
  • De tweede finaliteit van het systeem is de staat van de Molenbeekse huurmarkt te verbeteren, zowel privé als openbaar.

Belangrijk! de kandidaten voor een transitwoning kunnen hun aanvraag niet rechtstreeks indienen bij de Tijdelijke Huisvestingsdienst. Het komt een “bronpartners” (gemeentelijke diensten, paracommunale diensten en eerstelijnsverenigingen) toe om de eerste tussenpersoon te zijn.

 

2/ Sociaal Hotel : het is een dienst die vangt dringende situaties op voor een onmiddelijk onderbrenging van korte duur om het hoofd te bieden aan onvoorziene en plotselinge verliest van hun woning.

Belangrijk ! : Toegang tot het Sociaal Hotel kan alleen via de Gemeentelijke Dienst van Slachtofferhulpving en en de Gemeentelijk nood- en interventieplans en niet via het Sociaal Hotel dienst.

 

Situatie die niet in aanmerking komen voor toelating bij de Tijdelijke Huisvestingen :

  • uithuiszetting van huurders
  • opzegginstermijn van een huurcontract

 

Postadres : Graaf van Vlaanderenstraat 20, 1080 Brussel

Tel.: 02 / 524 60 01

Fax: 02 / 524 60 01

E-mail : slt@molenbeek.irisnet.be

Document acties