Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / relations-internationales / Partnerschappen Noord-Zuid

Partnerschappen Noord-Zuid

De partnerschappen van de gemeente ondersteunen momenteel het delen van ervaringen en de goede praktijken met de steden Mbour (Senegal) en Mokrisset (Marokko).

Mbour:

Sinds 2007, zijn de gemmente Sint-Jans-Molenbeek en de gemmente Mbour partners in het kader van het programma GIS (Gemeentelijke Internationale Samenwerking). In dit kader werden kwamen verschillende projecten tot stand waaronder de oprichting van een Lokaal Ontwikkelingsbureau. Dit is het instrument van mobilisatie en synergie tussen verschillende plaatselijke actoren voor de promotie, de ondersteuning en de begeleiding van institutionele, communautaire en/of individuele dynamieken.

Mokrisset:

Dit partnerschap werd opgericht in 2011 en er kwamen diverse projecten tot stand:

  • Een dienst sociale actie,
  • Een pluridisciplinair centrum voor de lokale verenigingen.

*Projecten ondersteund door de Vereniging van de Stad en Gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (Brulocalis) in het kader van het Programma GIS 2017-2021 (Gemeentelijke Internationale Samenwerking 2017-2021).

Document acties