Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Mobiliteit / Autoloze Zondag 2021: aanvraag voor doorgangsbewijs

Autoloze Zondag 2021: aanvraag voor doorgangsbewijs

Zoals elk jaar tijdens de week van vervoering, wordt ook dit jaar de Autoloze Zondag gehouden.
Deze vindt plaats op zondag 19 september 2021.
 

OPGELET !!   Begindatum voor het indienen van aanvragen: maandag 23 augustus 2021

                     Einddatum voor het indienen van aanvragen: woensdag 15 september 2021

 

Pasjes

Dienst Mobiliteit

Opzichterstraat 63-65
1080 Sint-Jans-Molenbeek
T. 02 412 37 46
mobilite@molenbeek.irisnet.be  

 

Particulieren:

Voor particulieren, bent U woonachtig te Sint-Jans-Molenbeek of wenst U zich naar Molenbeek te verplaatsen, en op 19 september 2021 op het grondgebied van de gemeente de wagen te gebruiken?

 

De aanvragen moeten per mail gebeuren via mobiliteit@molenbeek.irisnet.be, door middel van het formulier KLIK HIER
De pasjes kunnen uitsluitend afgehaald worden aan het loket van de dienst Signalisatie, Opzichterstraat, 63-65, enkel tijdens de week van 13 tot 17 september van 14u tot 16u, en donderdag 17 september van 14u tot 18u.


Het doorlatingsbewijs zal, aan de aanvrager of aan de houder van de door hem ondertekende volmacht, enkel op vertoon van de identiteitskaart, overhandigd worden.

De voorwaarden voor het verkrijgen van een vrijstelling zijn uitsluitend beperkt tot de in het formulier vermelde gevallen (behalve in zeer uitzonderlijke omstandigheden). Onvolledige aanvragen zullen afgewezen worden. Wij danken U bij voorbaat om alle gevraagde documenten en bewijsstukken die voor de samenstelling van uw aanvraag gewenst worden op voorhand voor te bereiden.

NB: U krijgt het doorgangsbewijs niet op de dag van uw aanvraag. Eenmaal het verzoek ingediend, wordt deze geanalyseerd. Indien het advies gunstig is, zal het doorgangsbewijs tijdens de week van 13 tot 17 september aan het loket van de Signalisatie afgehaald kunnen worden.
 

Bedrijven:

U bent een bedrijf gevestigd op het grondgebied van Sint-Jans-Molenbeek en / of uw beroep vereist dat U zich met het voertuig op het grondgebied van de gemeente verplaatst op zondag 19 september 2021.
De aanvraag van doorgangsbewijzen kan enkel via mail op het volgende adres: mobiliteit@molenbeek.irisnet.be, ten laatste 10 september,  met behulp van deze bedrijvenlijst.
De goedgekeurde doorgangsbewijzen kunnen afgehaald worden aan het loket van de dienst Signalisatie, Opzichterstraat, 63-65, enkel tijdens de week van 13 tot 17 september van 14u tot 16u, en donderdag 16 september van 14u tot 18u, op presentatie van de mail met goedkeuring.
 


Mogen rijden zonder doorlatingsbewijs:

 

  • Gehandicapten: de gehandicaptenkaart zal de waarde hebben van een doorgangsbewijs voor zover de houder van de kaart in het voertuig aanwezig is, d.w.z. dat de kaart volgens de wettelijke voorwaarden gebruikt wordt.
  • voertuigen van het openbaar vervoer;
  • Taxi’s uitgerust op het dak met een onverplaatsbare lichtbak (spoetnik) met het opschrift “TAXI”;
  • voertuigen van de hulpdiensten;
  • autocars (en minibussen 8+1p) op voorwaarde dat er duidelijk Horeca of Hotellerie op staat);
  • voertuigen voor openbaar nut;
  • duidelijk gemarkeerde mediavoertuigen;
  • voertuigen ingeschreven als en voorzien van een CD nummerplaat (diplomatiek corps) voor zover deze effectief een diplomaat vervoert of de bestuurder beschikt over een bewijs dat hij een bepaald traject moet afleggen of een opdracht moet vervullen.


Indien U moeilijkheden ondervindt tijdens het invullen of bij het afgeven van uw aanvraag, gelieve dan contact op te nemen met de dienst Mobiliteit op het nummer 02/412.37.46.

 

Meer info over de Week van de Mobiliteit : www.mobilmix.brussels

 

 

Document acties