Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik bezoek / Plannen / Stratenplan en toeristische kaart

Stratenplan en toeristische kaart

Sint-Jans-Molenbeek, een gemeente die de moeite waard is om te ontdekken vlakbij het centrum van Brussel, dankt haar naam aan twee molens, een beek en een patroonheilige uit de middeleeuwen.

Vanuit het historisch centrum, dat van de vroegtijdige industrialisering (rond de helft van de XIXde eeuw) van de gemeente getuigt, kan men zich naar de eerste arbeiderswijken begeven en vervolgens langs de grote boulevards wandelen, waar men de typische architectuur van de jaren ‘60 en ‘70 aantreft. De ontdekking gaat onvermijdelijk gepaard met een bezoek aan het Scheutbos, een semi-natuurlijke site zeer rijk aan biodiversiteit en een overblijfsel van het landelijke verleden van de gemeente. Laten we ook de Sint-Jan-Baptiste Kerk niet vergeten, opgericht door de beroemde Joseph Diongre.

Met haar geplaveide straatjes, boulevards en oude steenwegen waarlangs groenten verkocht werden, heeft Molenbeek een verrassend geheel van contrasterende landschappen te bieden.

Welkom te Sint-Jans-Molenbeek!

 

Stratenplan en toeristische kaart (mei 2017)

Document acties