Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik bezoek / Cultuur / Molenbeek Métropole Culture 2014

Molenbeek Métropole Culture 2014

De titel "Culturele Hoofdstad’"(Métropole Culture), die door de Federatie Wallonië-Brussel samen met de "Cocof" (Franse Gemeenschapscommissie) toegekend werd, zette de culturele vitaliteit van Molenbeek in de kijker. Na Luik in 2010 en La Louvière in 2012, was Molenbeek de eerste Brusselse gemeente die deze eer te beurt valt.

We kunnen stellen dat de Molenbekenaars, die door de lokale culturele partners ondersteund werden, de hoofdspelers van deze editie 2014 waren. Bovendien beschikt Molenbeek met meer dan 200 verenigingen over een uitzonderlijk sociaal-cultureel netwerk. Ons project was bedoeld om deze "culturele smeltkroes" in de verf te zetten!

De gemeente Molenbeek, die trots is op deze titel en er kracht uit put, wenste niet alleen een cultureel project te concretiseren, maar ook en vooral een verrijkende menselijke ervaring te beleven, met als uiteindelijke doelstelling alle lagen van de bevolking te verenigen.
 

Molenbeek 2014

Tel.: 02 / 412 12 27

E-mail : avanparys@molenbeek.irisnet.be
Facebook : https://www.facebook.com/molenbeek2014
 

Document acties