Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK

Home

Nieuws

 

 

21 maart 2017

Hulde aan de slachtoffers van de aanslagen van 22 maart 2016

Een jaar na de aanslagen die de luchthaven van Zaventem en het station Maalbeek hebben getroffen zal op woensdag 22 maart, in het heel land, hulde gebracht worden aan de slachtoffers. Er worden verschillende manifestaties ook in Molenbeek georganiseerd, onder het teken van overpeinzing en hoop in een vredelievend wereld.

...

 

10 februari 2017

Molenbekenaren van het Jaar 2016

Op 31 januari heeft de Gemeente Molenbeek in het Karreveldkasteel de prijzen uitgereikt van de Molenbekenaren van het Jaar 2016. Deze prijzen belonen economische, maatschappelijke en culturele actoren, inwoners, handelaars en verenigingen voor hun handelingen gedurende het voorbije jaar.
De palmares bevindt zich op de facebookpagina van de gemeente. Een bijzondere hulde werd gebracht aan Loubna Lafquiri, de Molenbeekse vrouw die haar leven verloor in de aanslagen op Maalbeek. Haar echtgenoot Mohamed El Bachiri las een gedicht voor Molenbeek.

 

10 februari 2017

Sportverdienste 2016

Zoals elk jaar werden de meest verdienstelijke Molenbeekse sporters beloond door de gemeente bij een avondje georganiseerd in de feestzaal Sippelberg.
Van de jonge ploeg van de RWDM Girls (beste vrouwenploeg) gaande tot Futsal Molenbeek (beste mannenploeg), Amal Amjahid (wereldkampioene jiujitsu), Tanguy Cosyns (Daring Hockey en internationale Belg bij de Red Lions), de Final FX Dance School, trainer Houry Khalid (Cens Academy), en veel andere sporters toonden aan hoe sport leeft in Molenbeek! Foto's op facebook.

 

25 januari 2017

Verhuis van de loketten van de bevolking

 

19 januari 2017

Molenbeek is klaar voor de confrontatie met storm en sneeuw

Op de eerste schooldag van september 2017 openen twee middelbare scholen elk 5 klassen van het eerste middelbaar. De oprichting van deze nieuwe plaatsen is een uitstekend nieuws voor de Molenbeekse leerlingen, want ze zullen kunnen genieten van een kwaliteitsvol onderwijs in hun nabijheid!

...

 


14 december 2016

Inhuldiging van de Jeugdpool

De gemeente huldigde de Jeugdpool in op de Leopold II-laan 170. Deze ruimte wil een platform zijn voor ontmoetingen voor jongeren waar ze projecten tot een goed einde kunnen brengen. De verenigingen beschikken er trouwens over lokalen. Meer info in de video op "I like Molenbeek"

...

In de praktijk ?

 

22 maart 2017

In de buurt voor uw grofvuil

De gemeente Molenbeek en Net Brussel bieden u een dienstverlening bij u in de buurt voor uw grofvuil aan. Ze wordt aangeboden aan de inwoners van Molenbeek tijdens een 1 week. Volgende actie: in april, mei en juni 2017. Openingsuren : van 9.00 tot 18.00 uur

...


21 maart 2017

Containeracties in de wijken

Een oude zetel, een matras, meubels, een wasmachine, een koelkast: stapelt grof huisvuil zich op bij u? Dan geeft de Gemeente u de kans om het allemaal gratis weg te doen. Dit kan bovendien dicht bij uw huis! Volgdende acties op zaterdag 22/04, 20/05 en 17/06.
...

 

12 december 2016

Een nieuwe kalender voor de afvalophalingen

Een jaar geleden, had het Brussels Gewest aangekondigd dat de ophalingen van de witte vuilniszakken zouden worden beperkt tot één keer per week. De Gemeente Molenbeek had het Gewest geïnformeerd over haar vrees van een dergelijke hervorming. En wij werden gehoord!
...Werf-Info

Planning werkzaamheden

 


 

Morgen...


 

22 maart 2017

Petit Orchestre dansant à la portée des enfants

Specifiek voor dit kamerorkest is dat het zowel jonge kinderen als volwassenen ontroert. Voor deze première, de geschiedenis van "Mammouchka".

...

 

22 maart 2017

Interreligieus concert

Precies één jaar na de terreuraanslagen in Zaventem en Brussel herdenkt men in Molenbeek de slachtoffers met een interreligieus concert in de Sint-Jan-de-Doperkerk in Molenbeek.

...

 

26 maart 2017

AcaGala Prof

De leerkrachten van de Muziekacademie en Voordrachtkunst van Sint-Jans-Molenbeek treden op!

...

 

Document acties