Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Actualiteiten / Actualiteiten / Nieuwe gemeentelijke maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 (oktober 2020)

Nieuwe gemeentelijke maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19 (oktober 2020)

 

Samen tegen het coronavirus: bericht aan de bevolking

Gelieve te noteren dat de Burgemeester, op datum van 9 oktober 2020, de politieverordening heeft aangepast betreffende het dragen van een masker in Sint-Jans-Molenbeek en gemeentelijke maatregelen tegen de verspreiding van Covid-19. De maatregelen opgenomen in deze verordening zijn van toepassing tot en met 9 november 2020.

Het dragen van een masker dat neus en mond bedekt is verplicht voor personen van 12 jaar en ouder die zich verplaatsen in de volgende verkeersassen:

  • De Ribaucourtstraat;
  • Ninoofsesteenweg;
  • Gentsesteenweg;
  • In de straat waar het gemeentelijk testcentrum COVID-19 zich bevindt;


Het dragen van een masker dat neus en mond bedekt is verplicht voor personen van 12 jaar en ouder op alle gemeentelijke markten.

Het dragen van een masker dat neus en mond bedekt is verplicht voor personen van 12 jaar en ouder die zich bevinden in een perimeter van 200 meter van beide kanten van de ingangen/uitgangen van de scholen:

  • Van maandag tot vrijdag van 7u30 tot 9u00 en van 14u00 tot 17u00
  • en woensdag van 11u30 tot 13u00.
  • Deze verplichting geldt voor alle scholen op het grondgebied van Sint-Jans-Molenbeek, alle schoolnetwerken inbegrepen.


Het dragen van een masker dat neus en mond bedekt is verplicht voor personen van 12 jaar en ouder die zich bevinden in een perimeter van 200 meter van beide kanten van de ingangen/uitgangen van de gebedshuizen;

Voor het overige, het dragen van een masker dat neus en mond bedekt, is ten zeerste aanbevolen voor elke verplaatsing op het grondgebied van de gemeente.

Gelieve ook te noteren: iedereen vanaf 12 jaar die zich op het openbaar domein of voor het publiek toegankelijke private plaatsen begeeft over heel het grondgebied van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest is verplicht een mondmasker dat de neus en de mond bedekt bij zich te hebben. Het dragen van een mondmasker is steeds verplicht wanneer het voor de houder onmogelijk is de veiligheidsafstanden (1m50) in acht te nemen.

De sportzalen van de gemeente Sint-Jans-Molenbeek zijn verboden voor het publiek. De competities en de trainingen kunnen wel gewoon doorgaan. De omkleedzalen zijn enkel toegankelijk voor bezoekende ploegen die van een plaats verder dan 10 km van Sint-Jans-Molenbeek komen.

De deelname aan begrafenisceremonies is beperkt tot maximaal 15 personen per ceremonie op de gemeenschappelijke begraafplaats.

De ceremonies voor de burgerlijke huwelijken zijn beperkt tot de gehuwden, de getuigen van de gehuwden en hun ouders.

Op de terrassen van de restaurants en binnen in de restaurants, mogen aan de tafels maximum 4 personen zitten.

Eenieder die een inbreuk pleegt op de huidige verordening en weigert de bevelen op te volgen van de vaststellende ambtenaren en/of politieagenten kan indien wettelijk toegelaten gesanctioneerd worden door een administratieve geldboete van maximum 350 euro.

(02.10.2020 - aanpassing 09.10.2020)

Document acties