Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK

Home

Nieuws

 


10 februari 2017

Molenbekenaren van het Jaar 2016

Op 31 januari heeft de Gemeente Molenbeek in het Karreveldkasteel de prijzen uitgereikt van de Molenbekenaren van het Jaar 2016. Deze prijzen belonen economische, maatschappelijke en culturele actoren, inwoners, handelaars en verenigingen voor hun handelingen gedurende het voorbije jaar.
De palmares bevindt zich op de facebookpagina van de gemeente.

Een bijzondere hulde werd gebracht aan Loubna Lafquiri, de Molenbeekse vrouw die haar leven verloor in de aanslagen op Maalbeek. Haar echtgenoot Mohamed El Bachiri las een gedicht voor Molenbeek.

 

10 februari 2017

Sportverdienste 2016

Zoals elk jaar werden de meest verdienstelijke Molenbeekse sporters beloond door de gemeente bij een avondje georganiseerd in de feestzaal Sippelberg.
Van de jonge ploeg van de RWDM Girls (beste vrouwenploeg) gaande tot Futsal Molenbeek (beste mannenploeg), Amal Amjahid (wereldkampioene jiujitsu), Tanguy Cosyns (Daring Hockey en internationale Belg bij de Red Lions), de Final FX Dance School, trainer Houry Khalid (Cens Academy), en veel andere sporters toonden aan hoe sport leeft in Molenbeek! Foto's op facebook.

 

25 januari 2017

Verhuis van de loketten van de bevolking

 

19 januari 2017

Molenbeek is klaar voor de confrontatie met storm en sneeuw

Op de eerste schooldag van september 2017 openen twee middelbare scholen elk 5 klassen van het eerste middelbaar. De oprichting van deze nieuwe plaatsen is een uitstekend nieuws voor de Molenbeekse leerlingen, want ze zullen kunnen genieten van een kwaliteitsvol onderwijs in hun nabijheid!

...

 

12 januari 2017

Molenbeek is klaar voor de confrontatie met storm en sneeuw

Met het vooruitzicht op het winterweer aangekondigd voor de komende dagen en meer bepaald dit weekend (smeltende sneeuw of sneeuw, vorst), is de gemeentedienst Openbare Netheid klaar om 24u/24 tussen te komen.

...


14 december 2016

Inhuldiging van de Jeugdpool

De gemeente huldigde de Jeugdpool in op de Leopold II-laan 170. Deze ruimte wil een platform zijn voor ontmoetingen voor jongeren waar ze projecten tot een goed einde kunnen brengen. De verenigingen beschikken er trouwens over lokalen. Meer info in de video op "I like Molenbeek"

...

 

12 december 2016

Molenbeek-Info

 

 


 


 

In de praktijk ?


 

22 februari 2017

Bericht aan de bevolking

Hevige rukwinden deze 23/02/2017: sluiting van de parken in Molenbeek
...

 

 

10 januari 2017

Containeracties in de wijken

Een oude zetel, een matras, meubels, een wasmachine, een koelkast: stapelt grof huisvuil zich op bij u? Dan geeft de Gemeente u de kans om het allemaal gratis weg te doen. Dit kan bovendien dicht bij uw huis! Volgdende acties op zaterdag 18/03, 22/04 et 20/05.
...

 

12 december 2016

Een nieuwe kalender voor de afvalophalingen

Een jaar geleden, had het Brussels Gewest aangekondigd dat de ophalingen van de witte vuilniszakken zouden worden beperkt tot één keer per week. De Gemeente Molenbeek had het Gewest geïnformeerd over haar vrees van een dergelijke hervorming. En wij werden gehoord!
...Werf-Info

Planning werkzaamheden

 


 

Morgen...


 

Van 9 tot 15 maart 2017

Esther en Sheherazade, Joods-Arabisch festival

Tentoonstelling, muziek, poëzie, cinema, eten, geuren, sprookjes en humor zijn op afspraak tijdens de hele duur van dit festival, georganiseerd in het Karreveldkasteel en in het Huis van Culturen en Sociale Samenhang.

...

 

7 & 8 maart 2017

Week van de Gezondheid

Workshops, gezond ontbijt, wandelingen, oefeningen, enz. 

...

 

26 februari 2017

The Blue Flamingo - Toots Thielemans

Toots Thielemans bracht een deel van zijn jeugd door in Molenbeek. De gemeente wil hem een eerbetoon brengen, zijn talent waardig in de mooie gemeente van zijn jeugd.

...

 

Tot 11 maart 2017

Teresa Sdralevich

Teresa Sdralevich is vormgeefster, illustratrice, zeefdrukster en affiche-ontwerpster in hart en ziel en woont in Molenbeek. Haar affiches getuigen van humor en engagement en zullen het Huis van culturen op zijn kop zetten.

...

 

25 februari 2017

Molenzinnema

Filmfestival volledig gewijd aan Molenbeek. In het Gemeenschapscentrum Maritiem.

...

 

Document acties