Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK

Home

Nieuws

 


12 januari 2017

Molenbeek is klaar voor de confrontatie met storm en sneeuw

Met het vooruitzicht op het winterweer aangekondigd voor de komende dagen en meer bepaald dit weekend (smeltende sneeuw of sneeuw, vorst), is de gemeentedienst Openbare Netheid klaar om 24u/24 tussen te komen.

...

 

14 december 2016

De kerstbomen van de Molenketjes

Op woensdag 14 december hebben 85 kinderen van de buitenschoolse kinderopvang "De Molenketjes", op initiateif van schepen Annalisa Gadaleta, de kerstbomen versierd die buiten op de trap voor de algemene ingang van het gemeentehuis staan. De twee grote kersbomen zijn elk 6 meter lang.

 

14 december 2016

Inhuldiging van de Jeugdpool

De gemeente huldigde de Jeugdpool in op de Leopold II-laan 170. Deze ruimte wil een platform zijn voor ontmoetingen voor jongeren waar ze projecten tot een goed einde kunnen brengen. De verenigingen beschikken er trouwens over lokalen. Meer info in de video op "I like Molenbeek"

...

 

12 december 2016

Molenbeek-Info

 

 

17 november 2016

Ribaucourtwijk: politieverordening

De burgemeester Françoise Schepmans heeft een verordening uitgevaardigd teneinde samenscholingen van meer dan drie personen te verbieden in de Ribaucourtwijk. Deze tijdelijke maatregel beoogt de dealers. Woordje uitleg...
...

 

 

2 december 2016

Scholen 15 en 16: gerenoveerde speelplaatsen

Klein voetbalveld, hinkelbaan, kunstgras, kleurrijke rups op de grond om te leren tellen tot 20: de speelplaatsen van de gemeentescholen 15 en 16 (Carl Requettelaan) kregen een nieuw gezicht.
...

 

2 december 2016

MolenHill

Verlichting aan de Vlaamse Poort, bij de ingang van Molenbeek, voortaan aangeduid bovenaan het Vedettgebouw.

In de praktijk ? 

10 januari 2017

Containeracties in de wijken

Een oude zetel, een matras, meubels, een wasmachine, een koelkast: stapelt grof huisvuil zich op bij u? Dan geeft de Gemeente u de kans om het allemaal gratis weg te doen. Dit kan bovendien dicht bij uw huis! Volgdende acties op zaterdag 21/01, 18/02 & 18/03.
...

 

12 december 2016

Een nieuwe kalender voor de afvalophalingen

Een jaar geleden, had het Brussels Gewest aangekondigd dat de ophalingen van de witte vuilniszakken zouden worden beperkt tot één keer per week. De Gemeente Molenbeek had het Gewest geïnformeerd over haar vrees van een dergelijke hervorming. En wij werden gehoord!
...


4 oktober 2016

Gemeentelijke

Huisvestingspremie 2016

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de aangekondigde belastingsverhoging op vastgoed, heeft de gemeente Sint-Jans-Molenbeek besloten om de eigenaars te helpen door een premie toe te kennen. Een premie die voor het jaar 2016 kan oplopen tot 300 euro maximum. Om recht te hebben op deze premie, moet men voldoen aan een aantal voorwaarden.

...Werf-Info

Planning werkzaamheden

 


 

Morgen...

 


20, 21 & 22 januari 2017

Cuisine de Babel, Harissa & Gefilte Fish

Op een komische en muzikale toer, herbeleven 13 komedianten en muzikanten van verschillende origines en leeftijd, de religieuze en culturele tradities en stellen joodse relazen en politieke grondbeginselen in het daglicht van de hedendaagse realiteit. In het Huis van culturen en sociale samenhang.

...

 

 

28 januari 2017

Bee Gees Tribute

De Belgische groep "Massachusetts" wordt door een overgrote meerderheid van de Bee Gees fans van over de hele wereld beschouwd als de beste Bee Gees Coverband. In het Huis van culturen en sociale samenhang.

...

 

Document acties