Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK

Home

Nieuws

 


27 september 2016

Gemeentelijke Adviesraad voor Senioren

Het is nu 2 jaar geleden dat de Gemeentelijke Adviesraad voor Senioren van Sint-Jans-Molenbeek (GARS) het daglicht zag. De jaarlijkse ontmoeting zal plaatsvinden op 4 oktober in de zaal Sippelberg, 1 Sippelberglaan.
...

 

 

12 september 2016

Bevrijding van Brussel

Op vrijdag 9 september jl. werd er in het Muzenpark een officiële herdenkingsplechtigheid voor het monument van de Brigade Piron gehouden. Dit om de 72de verjaardag van de Bevrijding van Brussel te herdenken. Reportage in beelden en video op onze Facebook pagina "I like Molenbeek".
 

 

2 september 2016

Basisschool Windekind opent tijdelijke modulaire school

Het nieuwe schooljaar is feestelijk gestart voor de 200 leerlingen van de gemeentelijke basisschool Windekind! Minister Guy Vanhengel, voorzitter van het College van de Vlaamse Gemeenschapscommissie, bevoegd voor Onderwijs, burgemeester Françoise Schepmans, schepen van Openbare Werken Jan Gypers en schepen bevoegd voor het Nederlandstalig onderwijs Annalisa Gadaleta openden op de eerste schooldag de nieuwe modulaire gemeentelijke basisschool "Windekind" in het bijzijn van de leerkrachten, de leerlingen en hun ouders. Videoreportage.

 

20 juni 2016

Nieuw gemeentelijk gebouw

Het braakliggend terrein op de hoek van de Gentsesteenweg en de Graaf van Vlaanderenstraat heeft plaats gemaakt voor een splinternieuw gemeentelijk gebouw dat op 10 juni werd ingehuldigd door de gemeentelijke overheden. Het gebouw (ontwerp: B612 associates) telt 8 passieve woningen met 1 tot 5 kamers, alsook een horecazaak op de benedenverdieping en op de 1ste verdieping (momenteel in inrichting). Videoreportage.

 

20 juni 2016

Prijs Gastvrije Steden

Het Universitair Sportcentrum en de stad Bari organiseerden dit jaar voor de eerste keer de "Prijs Gastvrije Steden". Deze prijs wil de gemeentes valoriseren die zich inzetten om met acties de integratie te bevorderen van burgers met verschillende origines. De prijs werd op 11 juni overhandigd aan de schepen Annalisa Gadaleta en aan heel de gemeente Molenbeek.


 

4 mei 2016

Het Marie-Josépark krijgt een verjongingskuur

Het Marie-Josépark is bijna 100 jaar oud. Het strekt zich uit over een oppervlakte van 6 hectare waar grasperken, dreven en bosmassieven elkaar afwisselen. Het park had een diepgaande opfrisbeurt nodig en heeft onlangs genoten van een mooie verjongingskuur.

...


Pro Vélo

https://molenbeekadm.irisnet.be/fr/images/actualites/fb2.jpg/image_preview

In de praktijk ?

 

4 oktober 2016

Gemeentelijke

Huisvestingspremie 2016

 

 

 

 

 

 

 

UPDATE - Met de aangekondigde belastingsverhoging op vastgoed, heeft de gemeente Sint-Jans-Molenbeek besloten om de eigenaars te helpen door een premie toe te kennen. Een premie die voor het jaar 2016 kan oplopen tot 300 euro maximum. Om recht te hebben op deze premie, moet men voldoen aan een aantal voorwaarden.

...


27 september 2016

Ophaling van het grofvuil

Een oude zetel, een matras, meubels, een wasmachine, een koelkast: stapelt grof huisvuil zich op bij u? Dan geeft de Gemeente u de kans om het allemaal gratis weg te doen. Dit kan bovendien dicht bij uw huis, op zaterdag 22/10 en 26/11.

...

 

Werf-Info

Planning werkzaamheden

 


 

8 mei 2016

Risico-Info.be

In de huidige internationale context en de dramatische aanslagen op 22 maart 2016 indachtig, is het risico op een terreurdaad in ons land niet onbestaande. Het is belangrijk dat men zichzelf en zijn medestaanders in veiligheid brengt.

...

Morgen...


 


van 26 oktober tot 4 november

Octopus Festival

Creatieve en artistieke workshops voor jong en divers talent. Onderduiken in de wereld van theater, verborgen kerkhofgeheimen en andere mysteries aan het Karreveld. Het eerste familiefestival Octopus, het wordt te gek!

...

 

21 oktober 2016

Concert Fatoum & Anwar

Concert van twee getalenteerde artiesten die hun inspiratie zoeken in de berber muziek, blues, soul,…

...

 

20 oktober 2016

Shownamiddag: Duo Senseetion

Dansen, dansen, dansen, dat staat er op het programma. Wim en Rudi van Duo Senseetion brengen een heel uitgebreid repertoire mee en spelen dit allemaal live! Ambiance verzekerd in de Sippelbergzaal!

...

 

van 15 t.e.m. 23 oktober 2016

Tentoonstelling José Mangano & Norbert Consalvo

In het kader van de "70 jaar van de Italiaanse immigratie" en in solidariteit met de slachtoffers van de aardbeving in Italië, zullen de kunstenaars José Mangano en Norbert Consalvo hun respectievelijke kunstwerken in het Karreveldkasteel onthullen.

...


Tot 13 november 2016

Bioscopen en buurtleven

De tentoonstelling roept de herinnering op aan de duistere Molenbeekse zaaltjes en van de eerste Belgische filmstudio in de velodroom van het Karreveld.

...


 

 

 

Document acties