Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK

Home

Nieuws

 

5 juli 2018

Autoloze Zondag 2018 :

aanvraag voor doorgangsbewijs

Zoals elk jaar tijdens de week van vervoering, wordt ook dit jaar de Autoloze Zondag gehouden.
Deze vindt plaats op zondag 16 september 2018. ...

 

2 juli 2018

Operatie "Molenbeek Sport- & Cultuurcheques 2018"

Dit initiatief bestaat uit een financiële hulp van 40 euro, in de vorm van "Sport- en Cultuurcheques" en is bedoeld voor de Molenbeekse kinderen van 3 tot 18 jaar. Het aanvraagformulier en de vereiste documenten moeten bij de Sportdienst tot en met 14 augustus worden ingediend. Gelieve een afspraak te nemen op 02 412 07 78: ...

 

29 juni 2018

Handel te huur

De Gemeente Sint-Jans-Molenbeek stelt ruimten gelegen Gemeenteplaats 28-29 te huur. Datum voor de indiening van de dossiers van kandidaatstelling: 01/10/2018 ...

 

13 april 2018

Gemeentelijke verkiezingen van 14 oktober 2018

U bent onderdaan van een lidstaat van de Europese Unie en U bent ingeschreven in het bevolkingsregister of in het vreemdelingenregister ven de gemeente?
U mag, onder bepaalde voorwaarden, deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober eerstkomende.


Wat moet U doen?

• Als U al ingeschreven was voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 (zelfs in een andere gemeente), dient U niets te doen.
• Anders moet U een aanvraag indienen via het formulier, beschikbaar is op de dienst Bevolking of downloadbaar op de website van de gemeente (link volgen) of van het gewest. Het formulier dient ingevuld en getekend te worden, en daarna neergelegd aan de loketten van de dienst of opgestuurd met een kopie van uw identiteitskaart (ook per e-mail naar population-bevolking@molenbeek.irisnet.be), ten laatste voor 31 juli 2018. U krijgt dan een ontvangstbewijs.
o U aanvraag wordt daarna nagekeken, om te verifiëren of U aan de voorwaarden voldoet om kiezer te zijn. U wordt natuurlijk op de hoogte gebracht van de beslissing.
o Zodra U ingeschreven bent op de kiezerslijst, krijgt U een oproeping om te gaan stemmen in oktober eerstkomende.
Voor meerdere inlichtingen

U bent onderdaan van een staat die geen lidstaat is van de Europese Unie en U bent sinds meer dan 5 jaar ononderbroken in België wettelijk ingeschreven?  Dit stemrecht is ook van toepassing voor U.

Wat moet U doen?

De procedure is dezelfde als voor de onderdanen van de Europese Unie, zoals hierboven uitgelegd. Toch is het formulier verschillend. Let erop aan het goede formulier te gebruiken. Anders is uw aanvraag niet geldig.
Voor meerdere inlichtingen

...

 


 


 


 


 


  

In de praktijk ?

 

20 juli 2018

Bericht aan de bevolking

Gelieve te noteren dat de gemeentelijke diensten zullen gesloten zijn op woensdag 15 augustus 2018 – Feestdag : Onze-Lieve- Vrouw-Hemelvaart. Bedankt voor uw aandacht.

 

12 juli 2018

Bericht aan de bevolking

Gelieve te noteren dat de zomerdienst zal toegepast worden vanaf 15 juli 2018 tot en met 15 augustus 2018 en dat tijdens deze periode, de gemeentelijke diensten zullen toegankelijk zijn van 7u45 tot 12u. Gelieve ook de gemeentelijke site te consulteren voor meer specifieke toegangsuren voor bepaalde diensten (vb. Demografie). Hartelijk dank.

 

28 juni 2018

Bericht aan de bevolking

De felle en drukkende warmte bereikt in België het niveau van tropische hitte. Waakzaamheid en solidariteit zijn dus geboden! Hier volgen enkele nuttige tips: ...

 

4 mei 2018

BE-Alert: schrijf u in!

Een ernstige brand, een overstroming of een stroompanne? Bij dringende situaties, is het belangrijk om zich te informeren. Hiervoor kunnen we gebruikmaken van bijvoorbeeld onze website, onze facebookpagina of berichten in brievenbussen. De gemeente Molenbeek beschikt voortaan eveneens over de mogelijkheid om het nationaal systeem te gebruiken dat u onmiddellijk waarschuwt via sms, e-mail of telefoon: BE-Alert. Om een bericht van BE-Alert te ontvangen, dient u zich eerst in te schrijven. De inschrijving is gratis. ...Bevolkingsdienst: antenne "Charles Malis"

De Gemeente Molenbeek heeft een antenne van de bevolkingsdienst geopend, Charles Malisstraat, tegenover het Edmond Machtensstadion. Ziehier de openingsuren:
...


 

Werf-Info

Planning werkzaamheden

 

Morgen...


 

U bent op het juiste adres!

Welkom op de culturele website van de gemeente Molenbeek! Hij groepeert culturele activiteiten en spelers in de gemeente. Hij wilt het referentiepunt worden voor al wie als inwoner, vereniging of bezoeker culturele informatie in Molenbeek zoekt. Contact: info@culture1080cultuur.be
Molenbeek, wat een geschiedenis!

Welkom in MoMuse, het Gemeentelijk Museum van Sint-Jans-Molenbeek!

...

 

 

 

Document acties