Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Je vis / Espace public / Burgerraadpleging - Dokter Charles Beudin- en Henri Nogentstraat

Burgerraadpleging - Dokter Charles Beudin- en Henri Nogentstraat

De Gemeente Sint-Jans-Molenbeek wil de Dokter Charles Beudin- en de Henri Nogentstraat, "van gevel tot gevel" volledig heraanleggen.

De prioritaire doelstelling is de circulatieverbetering van zachte mobiliteitsvormen (voetgangers en fietsers), met bijzondere aandacht voor personen met beperkte mobiliteit. De heraanleg moet dus de snelheid van auto's verminderen om de veiligheid van alle gebruikers te vergroten.

Wij willen ook zorgen voor meer groen en de infiltratie van regenwater vergemakkelijken. Ook wensen we de openbare ruimten verbeteren in deze opmerkelijke, in de jaren twintig door architect Henri Nogent werd ontworpen tuincité. Zo kunnen de inwoners weldra genieten van een aangename omgeving die uitnodigt tot ontmoeting.

Het openbaar onderzoek vond plaats van 20 augustus tot 18 september 2021. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest verleende een bouwvergunning waaraan echter voorwaarden zijn verbonden, namelijk:

  • Kiezen voor een bekleding van natuursteen met een drainerende laag
  • Het verspringende effect van de parkeerplaatsen accentueren
  • Herschikken van de ruimte met planten om het gebruik van paaltjes te beperken
  • Het aantal parkeerplaatsen op straat verminderen

 

De Gemeente opent een burgerraadpleging over deze heraanlegplannen. Concreet worden de bewoners van de Dokter Charles Beudin- of de Henri Nogentstraat, die 18 jaar of ouder zijn, uitgenodigd hun mening te geven over het nieuwe heraanlegproject voor hun twee straten. Afhankelijk van de uitslag van de stemming voert de Gemeente de werkzaamheden uit volgens de voorschriften van de vergunning of komt er geen heraanleg van de straten door de Gemeente.

herinrichtingsproject van de Dokter Charles Beudin- of de Henri Nogentstraat: voorstelling van de informatievergadering met de bewoners op 8 december 2021 (PDF 2.5MB)

09.12.2021

Document acties