Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / stedenbouw / Openbaar onderzoek en Actualiteit / Openbaar onderzoek Stadsvernieuwingscontract 6 Rondom Simonis

Openbaar onderzoek Stadsvernieuwingscontract 6 Rondom Simonis

 
Van 8 november tot 8 december 2021 wordt in de gemeenten Koekelberg en Sint-Jans-Molenbeek het stadsvernieuwingscontract (SVC) "Rondom Simonis" aan een openbaar onderzoek onderworpen.

 

Het SVC-project, dat op 28 oktober 2021 door de regering is goedgekeurd, stelt projecten (operaties) en acties met betrekking tot het gemeenschapsleven voor in functie van de stedelijke herwaardering van de wijk rond Simonis. Het project sluit aan bij een algemene visie voor een stad van nabijheid die rekening houdt met de klimaatuitdagingen en die werkgelegenheid stimuleert. Deze visie kan verwezenlijkt worden via een ambitieuze herinrichting van de openbare ruimte - met meer ruimte voor actieve vervoerswijzen - en meer openbare voorzieningen. De acties voor het gemeenschapsleven hebben tot doel de projecten van het SVC 6 te begeleiden volgens de specifieke doelstellingen en waarden van het SVC, die via een participatief proces zijn vastgelegd.

Van 8 november tot 8 december 2021 vindt in de gemeenten Koekelberg en Sint-Jans-Molenbeek een openbaar onderzoek plaats naar het ontwerp voor het Stadsvernieuwingscontract "Rondom Simonis". Tijdens dit openbaar onderzoek kunnen alle belangstellenden kennis nemen van de details van het SVC-project en hun opmerkingen en en observaties rechtstreeks aan de gemeenteambtenaren, per post of via een onlineformulier op de website van perspective.brussels kenbaar maken.

U kunt de documenten van het SVC 6 hier raadplegen:

https://perspective.brussels/nl/nieuws/rondom-simonis-openbaar-onderzoek

Bericht van openbaar onderzoek

Document acties