Cookies verzekeren het goed functionneren van onze website. Door gebruik te maken van deze site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Meer informatie OK
U bent hier: Home / Ik leef / Duurzame ontwikkeling / Agenda 21 te Brussel

Agenda 21 te Brussel

Het programma ter ondersteuning van de gemeenten en OCMW  “Agenda Iris 21″ wordt geschraagd door Leefmilieu Brussel, de milieuadministratie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest.
 
Deze ondersteuning neemt de vorm aan van een oproep tot jaarlijkse projecten.

De oproep werd in 2007 voor de eerste maal gelanceerd door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 14 projecten werden in overweging genomen, waarvan negen lokale Agenda’s 21 (8 gemeenten en 1 OCMW) en vijf duurzame projecten met een voorbeeldfunctie. In 2008 werden, naar aanleiding van de tweede oproep, 11 projecten geselecteerd : zeven lokale Agenda’s 21 (4 gemeenten en 3 OCMW) en vier duurzame projecten met een voorbeeldfunctie (3 gemeenten en een OCMW).

De originaliteit van Agenda Iris 21 ligt in de verscheidenheid en de omvang van de steun die aan de plaatselijke besturen wordt aangereikt. Het Gewest biedt de gemeenten en de OCMW naast financiële en administratieve ondersteuning ook methodologische bijstand. Deze worden verleend door de Stichting voor de Toekomstige Generaties en de Vereniging van de stad en de gemeenten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest (VSGB). Dit gebeurt bij de oproep voor het samenstellen en concipiëren van de projecten, maar ook bij de uitwerking ervan.
 

Document acties